Ammatti­pätevyys

Jatkokoulutus ammattikuljettajille

Kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyys on voimassa 5 vuotta perustason ammattipätevyyden suorittamisesta. Ammattipätevyyttä jatketaan 5 vuodeksi kerrallaan ammattipätevyysdirektiivin mukaisella jatkokoulutuksella.

Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita kuorma-autonkuljettajilta, jotka ovat suorittaneet ajo-oikeuden ennen 10.9.2009 eikä linja-autonkuljettajilta, jotka ovat suorittaneet ajo-oikeuden ennen 10.9.2008. Heille riittää jatkokoulutusosuuden suorittaminen ammattipätevyyden ylläpitämiseksi.

Voimassaoleva ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteen ammattikuljettajilta 10.9.2013 ja tavaraliikenteen ammattikuljettajilta 10.9.2014 alkaen.


Ammattipätevyyden jatkokoulutus

Ammattipätevyyden jatkokoulutus koostuu 35 tunnista, joiden aiheet valitaan kuljettajan työtehtävien ja koulutustarpeiden mukaan. Jatkokoulutukseen täytyy kuitenkin sisältyä turvallisen, taloudellisen ja ympäristöystävällisen ajon koulutuskokonaisuus (7 h). 

Annamme suoritetusta ammattipätevyyden jatkokoulutuksesta aina todistuksen, minkä lisäksi Trafi pitää rekisteriä kuljettajien suorittamista jatkokoulutuksista. Sama jatkokoulutus ylläpitää ammattipätevyyttä sekä linja-auto- että kuorma-autoluokissa.

Lisätietoa ammattipätevyydestä ja ammattipätevyyskoulutuksista Trafin sivuilla »

Ilmoita itsesi tai työntekijäsi jatkokoulutukseen jo tänään!

Tutustu koulutuskalenteriimme »

Ota yhteyttä!