Ammattipätevyys

Ammatti­pätevyyskoulutus Turku ja Jyväskylä

Jatkokoulutus ammattikuljettajille Turun ja Jyväskylän lisäksi kaikkialla Suomessa.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyys on voimassa 5 vuotta perustason ammattipätevyyden suorittamisesta. Ammattipätevyyttä jatketaan 5 vuodeksi kerrallaan ammattipätevyysdirektiivin mukaisella jatkokoulutuksella.

Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita kuorma-autonkuljettajilta, jotka ovat suorittaneet ajo-oikeuden ennen 10.9.2009 eikä linja-autonkuljettajilta, jotka ovat suorittaneet ajo-oikeuden ennen 10.9.2008. Heille riittää jatkokoulutusosuuden suorittaminen ammattipätevyyden ylläpitämiseksi.

Voimassaoleva ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteen ammattikuljettajilta 10.9.2013 ja tavaraliikenteen ammattikuljettajilta 10.9.2014 alkaen. Varaa oma aikasi ammattipätevyyskoulutukseen.

Ota yhteyttä ›

Tiedote Ammattipätevyys:

Tiedote Ammattipätevyys:

Voimassaolon jatkoajat:

Mikäli ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt 1.2.2020-1.6.2020 jatketaan voimassaoloaikaa 1.7.2021 saakka.

Mikäli ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt 2.6.2020-31.8.2020 jatketaan voimassaoloaikaa 13 kuukaudella sen päättymispäivästä.

Mikäli ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt tai päättyy 1.9.2020-30.6.2021 jatketaan voimassaoloaikaa 10 kuukaudella sen päättymispäivästä.

Voimassaolon jatkoaika ei näy liikenneasioiden rekisterissä eikä asiakkaille lähetetä uutta ammattipätevyyskorttia tai ajokorttia, jossa näkyisi erityisehdon pidennetty voimassaolo. Liikenteenvalvonta osaa tien päällä tulkita tilanteen ammattipätevyys- tai ajokortista.

Tiedote ADR:

Erillissopimus M333

"ADR-ajoluvat, joiden voimassaoloaika päättyy 1.3.2020 - 1.9.2021, pysyvät voimassa 30.9.2021 saakka"

Ota yhteyttä ›

Ammattipätevyyden jatkokoulutus ammattikuljettajille

Ammattipätevyyden jatkokoulutus koostuu 35 tunnista, joiden aiheet valitaan kuljettajan työtehtävien ja koulutustarpeiden mukaan. Jatkokoulutukseen täytyy kuitenkin sisältyä turvallisen, taloudellisen ja ympäristöystävällisen ajon koulutuskokonaisuus (7 h). 

Annamme suoritetusta ammattipätevyyskoulutuksesta aina todistuksen, minkä lisäksi Traficom pitää rekisteriä kuljettajien suorittamista jatkokoulutuksista. Sama jatkokoulutus ylläpitää ammattipätevyyttä sekä linja-auto- että kuorma-autoluokissa.

Lisätietoa ammattipätevyydestä ja ammattipätevyyskoulutuksista voi lukea Traficomin sivuilta.

Ota yhteyttä

Kuljettajan ammattipätevyys

Kuljettajan ammattipätevyys koskee C-luokan ja D-luokan ajo-oikeuden omaavia kuljettajia. Suomen lainsäädäntö vaatii ammattipätevyyttä ammattimaisessa liikenteessä ajavalta kuljettajalta.

Tilaa ammattipätevyyskoulutus työntekijöillesi, tai kokoa koulutusryhmä kokoon. Voit tilata meiltä kaikki viisi direktiivipäivää tai esimerkiksi vain yhden.

Järjestämme koulutukset asiakkaan tiloissa, tai muissa sopivissa koulutustiloissa. Voit varata ajan ammattipätevyyskoulutukseen kalenterin kautta, tai soittamalla numeroon 0400 597 639.

Koulutuskalenteri 

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Lähetä viesti